Marc Miró, home de Sandro Rosell
«M’agraden els nous reptes»
10-7-2010
Marc Miró, home de Sandro Rosell

..E l tècnic en gestió esportiva sabadellenc, Marc Miró Rovira, 26, que ha treballat tres anys a l’empresa de Sandro Rosell, Bonus Sport Marketing, BSM, ha fitxat pel departament de marketing del F.C.Barcelona.


Com vas conèixer Sandro Rosell?
Quan estudiava 3er de Ciències d’Activitats Físiques i de l’Esport. Aquell estiu la meva mare em va regalar el llibre de Sandro Rosell Bienvenido al mundo real.


Llibre iniciàtic per tu?
Jo ja havia fet el meus “pinitos” amb marketing i gestió esportiva a Business & Creativity i Play Off Consulting. Però arran del llibre vaig decidir que havia de provar com fós fer les pràctiques de carrera a BSM.


Què et va impressionar tant del llibre?
Tot el que no era Barça, és a dir tot les seves vivències personals i professionals. Vaig descobrir les grans possibilitats de negoci que hi pot haver en el món de l’esport i em vaig dir: «he de conèixer aquest home com sigui».


Com ho vas aconseguir?
Va ser una odissea: Google, amistats i finalment contacto amb la seva secretària, la Sílvia, i li vaig dir que m’agradaria fer el projecte de fi de carrera a BSM.


Quin projecte?
Una idea molt animal: jo volia muntar una rampa de neu “Big Air” a les escales de Montjuïc i que els esquiadors saltessin per sobre les fonts durant el Bread & Butter.


Us vau trobar finalment o no?
No em va dir res en tot l’estiu, però al final em cita pel 16 de setembre del 2007.


Recordes bé la data, eh?
Va ser un dels pitjors dies de la meva vida. Era el primer dia d’escola i a Barcelona hi ha havia un embús de cotxes monumental. Vaig arribar a la cita una hora tard i a sobre a l’edifici equivocat. Pitjor targeta de presentació impossible.


I el Sandro esperant-te?
SÍ. Em volia morir. Vaig pensar: Marc, ja està, això s’ha acabat.


Però va passar un miracle.
Als 15 dies rebo un altre mail citant-me per l’octubre. Malauradament la puntualitat no és el meu fort, però aquell dia ja vaig arribar bé.


Només faltaria.
Finalment el vaig conèixer. Em va preguntar si m’havia agradat el llibre. Li vaig dir que no tot, se’m va posar a riure i em va dir que ell també estava d’acord. Li va agradar la meva vinculació amb els esports d’hivern i com me les havia empescat per conèixer-lo.


I la idea animal?
Jo anava super preparat amb un power point, un video... Però m’ho va tirar tot per terra. Quan jo arribava, ell ja havia tornat tres vegades. El que deia, però, tenia tot el sentit del món. Té les coses clares i les diu tal com són.


Tan clares que el teu Big Air no es va fer?
No, però es farà una cosa similar el proper gener. De fet li va agradar la idea. Em va proposar fer les pràctiques de fi de carrera a BSM i em va assignar com a projecte presentar-me a concurs del Mundial de Snowboard a La Molina.


Vas guanyar?
Vem guanyar i em va proposar continuar amb ells. Però abans jo volia consolidar l’anglès i em va finançar quatre mesos d’estudis a Austràlia.


Quina impressió et va causar ell?
De proximitat. Un dels seus principals actius és que fa un cafè amb la mateixa cordialitat amb l’Obama com amb el conserge.


I des de llavors, tres anys a BSM colze a colze amb Sandro Rosell.
I amb el Joan Carles. El Sandro portava futbol, el Joan Carles bàsquet i jo esports d’hivern, esports emergents, tennis i vela.


Va prometre vendre l’empresa si mai era president del Barça.
I ho està fent. Tres multinacionals estrangeres ja li volen comprar.


Què passarà amb tu?
En la última reunió que vam tenir corrents em va proposar tres opcions. Vaig triar anar al marqueting del Barça amb Laurent Colette. M’agraden els nous reptes.


Reunió corrents?
A BSM fem les reunions fent esport. Amb el Sandro, la millor manera de parlar o reunir-te és anant a córrer.


Com és Sandro com a cap?
Et dona molta llibertat, et deixa crear. Massa i tot. A vegades m’he sentit sol. Però quan el necessito sempre em respon.


Té cops de geni?
No. No és gens visceral. Es manté sempre serè. Pensa molt les coses.


Mai no t’ha decebut?
Alguna vegada clar. Com et decep una nòvia, un amic o un familiar.


Més que un cap

CASH FLOW, FLAT I TRAINING
Als 16 anys, quan encara estudiava a l’Escola Pia, ja muntava la primera fira d’esquí i esports extrems, Adrenalina, al Gimnàs Municipal de Sabadell.
La segona edició, amb half-pipe i grua per bungies, va ser espectacular. «El cash flow resultant va ser flat, no vaig fer negoci. Però va ser per mi un training bestial que em va donar moltes tables. La vida és un efecte papallona constant, tot el que fas pot estar connectat i tard o et servirà».