JORDI ALCARAZ: VIATGES OUTLET
«Cap dels gran milionaris del món
té estudis
7-4-2010
JORDI ALCARAZ: VIATGES OUTLET

Si la venda de restes de roba és outlet, la venda de restes de viatges també. Des de fa quasi dos mesos el jove Jordi Alcaraz Soler, 17, propietari de l’agència Viatges Outlet al Passeig Almogàvers, 26 (www.viajes-outlet.com), ven viatges low cost amb un èxit extraordinari. Troba ofertes sota les pedres.
En menys de dos mesos ja ha fet 70 clients, ha facturat 25.000 euros, cobreix despeses i ha hagut de contractar dos empleats.


Com es pot vendre un viatge a Tailàndia per 700 euros?
Molt fàcil. Les agències normals et busquen el viatge més comissionable. Jo el menys. Evito els majoristes tant com puc.
Però és que un viatge a Disneyland París per a dos adults i dos nens el juliol també el dones per 700 euros.
Mentres que Marsans o Ecuador venen exactament el mateix paquet per 2.500. I jo a més dono un hotel Disney de millor categoria.
Marsans i Ecuador són doncs uns lladres?
No, no. Tot el contrari. Només que ells han de pagar royalties, treballadors i sobretot moltes comissions. A mi m’interessa més cent vendes barates que una cara. A ells no.
Tens accés a les mateixes webs que qualsevol des de casa?
No. Tinc accés a les webs d’una agència. Puc reservar un bitllet a Londres amb Ryanair com tothom, però també un tour al Japó amb majoristes.
O sia que sí treballes amb majoristes.
El mínim. Només un 20%.
El demés ho pot fer qualsevol des de casa?
Sí, però jo em passo el dia davant l’ordinador buscant i buscant ofertes. Perdo moltes hores, sé on buscar-Ies i sempre en trobo.
Quan és doncs rendable Outlet Viatges?
En els viatges barats. Jo els faig encara més barats. A vegades dic al client que em digui els dies no el lloc. Jo li busco un lloc molt barat per aquells dies.
Però un majorista també és garantia. O no?
Sí. En un paquet de 3.000 euros a Miami, si perds el vol, el creuer t’espera. Jo no dono aquesta garantia. Però només demano 1.200 euros i asseguro el creuer amb dues nits prèvies a Miami.
Internet no matarà doncs les agències?
No. Però les agències s’han de reciclar amb noves tècniques de marketing. Saben molt de viatges, però poc de vendes.
El concepte outlet és invent teu?
Uns francesos l’aplicaven a viatges de luxe. Jo l’aplico a viatges barats. A aquelles dues ultimes places d’un paquet que ningú acaba de comprar i van baratíssimes.
Com lastminute.com?
Sí, però en botiga i amb una persona que dóna la cara.
Quin és el perfil del teu client?
Gent jove que coneix internet, però els cansa estar tantes hores davant l’ordinador. Dels 50 que he enviat aquesta Setmana Santa, 30 són menors de 25 anys.
Vas obrir l’agència amb un prèstec dels teus pares, no?
Sí, es van vendre una plaça de parking i em van deixar els 10.000 euros. Cap banc em volia donar un crèdit. Sóc massa jove.
I ja has facturat 25.000 euros en només dos mesos.
En un mes i mig. Una agència de viatges normal comença a cobrir despeses a l’any i mig.
Despeses que són...?
Lloguer del local, subministres, dues nòmines i el manteniment de programes informàtics.
Horari intensiu?
Sí, aquí es treballa de les 8’30 del matí fins a quasi les 10 de la nit. I no tanquem al migdia. No paro ni per dinar. Em porten aquí el menú del bar del costat.
La clau està en treballar molt?
Les grans fortunes es fan amb moltes hores de treball, una gran vocació i una mica de sort.
Això és el que t’agrada?
Els viatges m’apassionen. Havia demanat feina a agències (encara sóc a l’Info-Job), però em deien que era massa jove.
Com has fet 70 clients?
Pel boca orella. I tothom repeteix. A vegades per un consell tan senzill com: queda’t una nit més allà i a l’endemà podràs tornar amb un vol 50 euros més barat.
Una fortuna
AL FORBES DE PET
Ho diu sense embuts: «la meva aspiració és figurar un dia a la llista Forbes dels milionaris. He llegit les biografies d’Amancio Ortega (Zara), Richard Branson (Virgin), Bill Gates (Microsoft) Louis Vuitton i molts altres milionaris i cap d’ells te estudis. Això sí, tots van treballar moltes i moltes hores en allò que més els agradava».
El dia 22 ja viatja a Madrid per començar a muntar una franquícia.