FANNY LAFUENTE, ex-afectada de càncer
«Estic estupenda»
21-1-2010
FANNY LAFUENTE, ex-afectada de càncer

No vol criticar els metges als que respecta moltíssim, però assegura que si s’ha curat del càncer linfàtic, va ser gràcies a visualitzacions, meditació i reiki. Un cas més de tants i tants.
L’ex-administrativa reusenca resident a Sant Quirze del Vallès, Francisca Samora Abelló, 61, que signa els seus llibres amb el cognom de casada, Fanny Lafuente, és avui mestra de reiki, acompanyant en el dol i membre fundadora de l’ONG, Canvi (canvi.org), que informa als malalts de càncer de les teràpies energètiques.

.
Es pot ser ex-afectat de càncer?
I tant. Et puc portar totes les proves mèdiques que vulguis. Jo avui tinc càncer zero. Estic de conya.


Expliqui’m la seva història.
L’any 1998 se’m declara un càncer linfàtic. Els metges em donen defenses per suportar la quimio, però a l’hora de començar la quimio vaig dir no.


Per què?
Jo ja feia meditació i reiki i vaig començar a treballar amb les visualitzacions i a buscar la causa psicològica del meu càncer.


Resultat?
Al poc temps les analítiques van començar a aturar-se. Leucòcits i linfòcits van començar a baixar i baixar... fins avui. Va anar molt ràpid.


Què és visualitzar?
Tinc un llibre al mercat que es diu «Visualizaciones curativas y creativas» (Ed. Morales y Torres). Està dedicat als nens amb càncer que es amb qui funciona millor.


Què visualitzava vostè?
Jo em veia sota una cascada. M’imaginava que m’entrava l’aigua al cos, em netejava tota la sang i la porqueria em sortia pels peus. Em va funcionar de fàbula.


Cada dia?
Tres cops al dia.


I amb això és cura un càncer?
A més em feia reiki a mi mateixa i també meditava tres cops al dia.


Ha dit que va trobar la causa psicològica del seu càncer.
La meditació em va fer adonar que, com la majoria de senyores, patia una falta absoluta d’autoestima i un gran sentit de culpabilitat.


De què se sentia culpable?
De tot. Vaig fer un repàs de la meva vida des de la infància i em vaig adonar que qualsevol cosa que sortia malament sempre «era» culpa meva.


Com sap tant segur que això li provocava el càncer?
Molt fàcil. Tot va ser treballar aquest aspecte de la meva persona, descobrir la veritable Fanny i curar-me. Havia de ser això per força.


Com es fa un reiki a un mateix?
Si és per la sang t’has de passar les mans per tot el cos.


Què vol programar la ment?
Cada matí quan em llevo em dic estic perfecta, sóc perfecta, estic estupenda, avui m’espera un gran dia, i només m’importa el present.


Vostè es tenia que haver mort?
A mi els metges m’han sentenciat a mort tres cops. El primer als 5 anys, el segon pel càncer i el tercer pel ronyó.


Què passa amb el ronyó?
Als tres mesos d’haver-me detectat el càncer, se’m va infectar el ronyó (pielonefritis). Em van donar antiobiòtics durant cinc anys i em vaig fer resistent a tots, però mai no van trobar la causa. Un dia, estant ingressada a l’hospital, vaig demanar l’alta voluntària.


Això es pot fer?
M’ho van permetre «sota la meva responsabilitat» i em vaig curar el ronyó amb medicina ortomolecular.


Es replantegen alguna cosa els metges davant de casos com el seu?
Alguns sí. Pocs. A Canvi, en tenim un. Jo no tinc res en contra dels metges. I si tinc una grip me’n vaig al meu metge de capçalera que és encantador. Apliquen el que han estudiat i ho fan molt bé.


Llavors què està passant aquí?
Que el propi malalt no participa en la seva curació. No s’ha de posar cegament en mans del metge. Ha d’actuar. El nostre lema és «No importa el que et passi. L’important és què fas tu al respecte».


Reconeixerà algun dia la OMS les energies sanadores?
Tant de bó. A molts hospitals catalans ja es fa reiki.


Creu que en la seva sanació hi ha intervingut algun ser espiritual?
Absolutament sí. Busqui a internet el vídeo Tu cerebro inmortal de Joe Dispenza i ho entendrà.


Un dels fundadors de Canvi, Alex Fajardo, ha mort ben jove.
Sí pobre, ja li havien remenat massa el seu cos. Però si te’n vas bé i amb qualitat de vida, no importa que te’n vagis.


Qualitat de mort

AHIR A EL CORTE INGLÉS
L’ONG Canvi es va presentar ahir al vespre a El Corte Inglés. A Fanny Lafuente l’acompanyaven tres ex-afectades de càncer que ja han superat la malaltia: un de mama, l’altre intestinal i l’altre a la cama. Dues d’elles han combinat la medicina tradicional amb les complementàries. La tercera només ha utilitzat la complementària.
«Ens agrada més la paraula complementària que alternativa», diu Fanny.