Anna Castro, oficines virtuals o no
«Aquí pots començar un negoci
en un parell d’hores»
30-6-2007

El centre de negocis de l’Eix Macià, Atrium (www.atriumbc.com), és un dels més avançat tecnològicament de l’àrea de Barcelona. No només ofereix despatxos equipats per llogar un any o un dia. També dóna servei d’oficines virtuals.
Llicenciada en enginyeria de ponts i camins, amb experiència laboral de consultoria estratègica a Madrid i amb un màster de negocis MBA, la jove emprenadora sabadellenca, Anna Castro Suarez, 27, confia en el potencial sabadellenc per tirar endavant el negoci dels negocis.

Anna Castro, oficines virtuals o no
—Què és una oficina virtual?
—La que no existeix en el món físic.
—M’ho explica?
—És la oficina d’aquella empresa que no necessita un despatx, però sí un número de telèfon, una secretària, una adreça postal i, esporàdicament, una sala de reunions que doni imatge
—Per exemple?
—Un client nostre és una empresa de Londres que fa ungles i necessita una adreça i un número de telèfon a Catalunya.
—I quan un client seu us truca a vosaltres?
—Nosaltres responem com la mateixa empresa anglesa i transferim la trucada a Londres. I el que truca ni ho nota.
—Però ho paga.
—-Evidentment no. La diferència de trucada internacional la paga el que rep la trucada. i ho paga de gust perquè ha donat imatge d’arrelament a Catalunya.
—I a sobre s’estalvia un representant aquí.
—I a sobre li gestinem el correu i la missatgeria, els e-mails i fax, li rebem les visites...
—El domicili sabadellenc li serveixc per qüestions fiscals?
—Sí. És un domicili social, comercial i fiscal.
—Parli’m ara de les oficines reals?
—Tenim 16 despatxos, dues sales de reunions amb els últims avenços en multimèdia i videoconferència i zones comunes de coffe-corner, vestíbul, recepció, fotocòpies...
—Amb serveis comuns a tots els ocupants dels despatxos?
—Sí com el de gestoria, correus, missatgeria. Ells tenen tarja magnètica per entrar aquí les 24 hores.
—Nomes una sola secretària per tots els vostres empresaris reals i virtuals?
—Sí, i està preparada per rebre a tots els clients com si ella fos de cada empresa i respondre al telèfon de la mateixa manera.
—Com?
—Hem reservat cent números de telèfon i ella veu en pantalla a quin número es truca i respón com a tal.
—Una secretària amb tants «jefes» ha de ser molt bona.
—Ho és (riu). Atendre als clients dels nostres clients no és fàcil.
—Quin és el perfil de vostre client?
—Tenim de tot. Des de l’start-up, és dir el jove emprenedor que comença de zero, fins a enginyers en energies renovables o un professional liberal.
—Quin tipus de liberal?
—En aquest cas és un sabadellenc que havia estat consultor a Barcelona i s’ha independitzat. Com que ha adoptat una nena, ara vol treballar a prop de casa.
—Més clients.
—Un gabient d’advocats que els interessa estar al costat dels Jutjats, uns importadors de maquinària, uns comercialitzadors italians de productes químics.
—De Itàlia a Sabadell?
—El directiu és de Sabadell.
—Tots tenen internet al seu despatx?
—Evidentment i amb fibra òptica d’alta velocitat simètrica, és a dir, que tan ràpid va baixant informació com enviant-la. Per les videoconferències és indispensable.
—Hi ha alguna relació entre ells?
—Es coneixen i ara farem esmorzars conjunts per complementar sinèrgies.
—Es pot llogar un despatx per una setmana?
—I per una hora. El gerent d’una multinacional pot venir un parell de dies a Barcelona i necessitar un despatx amb telèfon i internet per fer reunions.
—I si el truquen i ell no hi és?
—Li passem la trucada a l’hotel o al seu mòbil i el cient ni se n’assebenta.
—Tan ràpid ho monteu tot?
—En un parell d’hores tot està a punt. Si vols, pots començar un negoci en un parell d’hores perquè, de fet, ja està tot muntat.
—Què estalvien?
—Un 52% de despeses mensuals (comunitat, neteja, telèfon, llum, secretària i assegurança) i el 78% de la inversió inicial (mobiliari, reformes, telèfon, fax i alta de llum i aigua).
—Sabadell és un bon lloc per posar un negoci?
—El Vallès és un pol atractor important. El problema és que encara no s’entén el concepte de bussines center. Tot arribarà.
—L’Eix Macià està consolidat?
-—Sí. El Milenium ja està quasi tot ocupat.
Ha costat
FEN SHUI
El president de la Associació Espanyola de Feng Shui, el valencià Vicente Sanjuan, ha assessorat personalment en tot el disseny del bussines center.
El primer que va fer va ser detectar una planta elèctrica al subsòl i màquines de raigos X uns pisos més avall. L’aïllament del terra ha estat, doncs, total.
Les plantes són reals i no de plàstic i estan correctament colocades. El color de la moqueta s’ha triat segons la funció de cada estança i en la distribució de l’espai i mobiliari s’ha prioritzat el benestar de les persones.