Albert i Dolors, el creuer més gran del món

"El boom del Titànic ha estat molt positiu per la indústria dels creuers"

30/ 11/ 1999


Dolors i Albert, de Vallés Tour, al Promenade del Voyager of the Seas

Un dels tres únics matrimonis espanyols que va ser convidat a Miami per a la inauguració del creuer més gran del món, el Voyager of the Seas, de la companyia Royal Caribbean, són els propietaris de l´agència de viatges de la Rambla de Sabadell, Vallés Tour, Albert Solsona Jarque, 46, i Dolors Sabaté Sampons, 43.

Las dades són gegantines: 311 metres de llargada, 48 d´amplada, 142.000 tones i capacitat per 3.114 passatgers i 1.180 tripulants.


"Hi ha rockòdrom, pista de bàsket, minigolf, pista de gel, piscines interiors i exterior, un parc aquàtic pels nens..."

 

-Per què heu tingut aquest privilegi?

-Perque som una de les companyies espanyoles que ven més viatges als creuers Royal Caribbean.

-En un barco així el de menys és arrivar a port?

-Sí. La ruta és caribenya, tot el voltant de Cuba, sense tocar Cuba, atracant en tres ports. Però el cert és que es va disfrutar del vaixell.

-No t´aburreixes tancat en en un barco tota una setmana ?

-De cap manera. Hi ha una oferta tan enorme com el mateix vaixell.

-Que té el Voyager of the Seas que no tinguin els altres?

-Per començar un boulevard comercial que és ben bé com si estiguessis al carrer: terrasses, cafès, botigues i dos pisos de cases amb finestrals al damunt que, evidentment, són camarots.

-Però amb el moviment del mar.

-No. És tan ample que té una estabilitat enorme i mai no notes el moviment. I això que el 19 i 20 de novembre ens va fer mala mar.

-Oblides que ets en un barco?

-Totalment. Quan passeges per aquest carrer tens tota la sensació d´estar a les galeries comercials de Milan. Amb la bòveda de vidre, molta claror i llargues com tres cantonades de la Rambla.

-Sense la vessant artístic fa d´una ciutat com Milan?

-El Voyager of the Seas té un fons d´art valorat en 12 milions de dòlars. Hi ha escultures per tot arreu i fins i tot els passadissos de camarots trenquen la monotonia amb art de diferents llocs del món segons els pisos: grec, egipci, asiàtic...

-És cert que hi ha fins i tot rockòdrom?

-Sí. Rockòdrom per a l´escalada, pista de bàsquet reglamentària, minigolf de nou forats, pista de gel, moltes piscines interiors i exteriors, un parc aquàtic pels nens amb tobogans d´aigua, gimnàs, spa, tractaments. Fer bicicleta amb vistes al mar és una sensació única.

-És com passar una setmana a un gran hotel?

-Té l´encant de veure la sortida del port de Miami que és molt bonica, veus postes i sortides de sol i, evidentment, arribes a ports caribenys i pots desembarcar.

-Els preus també són de luxe?

-Si vas a la Royal Suite, que per cert té un piano de cua que toca sol, probablement sigui una mica car. Però el preu normal no arriba a 200.000 pessetes la setmana, tot inclós.

-Espectacles?

-Hi ha un teatre, que es diu L´Scala, de tres pisos i amb capacitat per a ---spectadors. Cada nit fan dues sessions d´un espectacle tipus Broadway.

-Animacions tipus clubs vacances?

-En absolut. Això no és un club de vacances. Hi ha activitats optatives i, si vols, de bon matí, ja pots fer footing al volt del vaixell, classes de ball o d´aeròbic, demostracions per plegar tovallons. Però si no fas res d´això també et trobes la mar de bé.

-En què més és únic?

-Per exemple, és l´únic barco del món amb emissora de ràdio pròpia. I en la biblioteca, que és completíssima.

-La paraula Titanic és tabú?

-Qué va! A tots els bars et posen la musiqueta de la pel.lícula, i n´hi ha 35. Quin morbo, oi?

-Déu n´hi do.

-És que l´efecte de la pel.lícula Titànic ha estat molt positiu per a la indústria dels creuers. A nosaltres, mentre li donaven òscars, s´ens multiplicaven les reserves.

-Hi ha bots salvavides per tothom?

-I tant! I en cada viatge es fa un simulacre de naufragi amb el xaleco posat. I si no hi vas, et renyen.

-Compte amb els icebergs.