Joan A. Llopart, feixista d´esquerres

"Si us plau,

que ningú ens confongui amb Ynestrillas"

22/ 10/ 1999


  J. A. Llopart, secretari general d´Alternativa Europea, ahir a Sabadell

Publiquen textes, octavetes i revistes a favor del moviment okupa, els drets del treballador i el Ché i en contra de les ETT, la religió catòlica, el capitalisme i el pensament únic. Però es diuen nacional-revolucionaris i accepten l´etiqueta de feixistes d´esquerres.

El fundador i secretari general d´Alternativa Europea, el petit empresari de Molins de Rei, Joan Anton Llopart i Senent, 35, va venir ahir a la ciutat per desmentir categòricament que els seus únics sis militants de Sabadell tirin còctels molotov, tal com els ha acusat l´Ateneu Insurrecte.


"Nosaltres sempre hem defensat els okupes, però ells estan tancats en banda i els interessa més creure que som unos nazis muy malos"

 

-Vostè ve del Frente Nacional del Blas Piñar. No em dirà que allò era d´esquerres.

-He evolucionat. Estic en política des dels 14 anys i vaig començar militant a la dreta per qüestions familiars. Però quan vaig començar a veure que molts comunistes i anarquistes italians, francesos, alemanys i espanyols es van passar a moviments feixistes, ho vaig comprendre tot.

-Què va comprendre?

-Que hi ha una sintonia molt forta entre socialisme i nacionalisme. Nosaltres hem fet nostra la frase de Lenin: «Feu de la causa del poble la causa de la nació i la causa de la nació serà la causa del poble». És el nostre lema.

-Admireu el Ché?

-És clar. I a Cuba ens reben amb els braços oberts. Perque allà ja han entés, com ja entenen a Itàlia, França, Mèxic i Argentina que es necessita un Front Antisistema.

-A Catalunya no ho entenem?

-Home, si els d´aquest Ateneu ens acusen de cremar-los el local és que no entenen res. Nosaltres hem defensat en nombrosos escrits el moviment okupa. Però ells prefereixen criticar-nos sense coneixer res i demostrant una gran incultura.

-Estar parlant d´una aliança amb okupes i ' insurrectes'?

-És clar. Tenim moltes coincidències i lluitem pel mateix. Mira, les nostres enganxines: «Treball fixe i jubilacions justes!» «Sàhara lliure!», «Contra el sistema, socialisme nacional!», «Boicot E.T.T.», «Davant la claudicació sindical, sindicalisme revolucionari!», etc.

-Llavors per què us ataquen?

-Perque estan tacats en banda i els interessa més creure que som serveis parapolicials i «unos nazis muy malos». Mai han volgut seure amb nosaltres i parlar.

-Perque ells són antifeixistes i vosaltres feixistes.

-Només revindiquem els moviments socials que van donar peu als primers feixismes europeus, especialment l´alemany i l´italià. El problema és que en créixer, les ales d´esquerra d´aquests moviments van ser marginades. I a Espanya quan la dreta burgesa i reaccionària es va apoderar de la Falange, Franco va relegar tots els falangistes a noi dels encàrrecs.

-Clarament a favor de la classe treballadora?

-Clarament. Som treballadors. Proposem la socialització de la gran empresa com va fer Mussolini i la autogestió de la petita i mitjana empresa.

-Clarament antimonàrquics?

-Per favor, els reis estan totalment desfassats.

-Clarament europeístes?

-Clarament. Som federalistes. Ni el centralisme espanyol, ni el català, ni els estats europeus serveixen per res. Ens hem d´unir per fer front a l´imperialisme americà.

-Política d´immigració?

-Pujol, Maragall i Luchetti reconeixen que l´immigració és un problema. Nosaltres també, però afegim: un problema creat pel capitalisme que els paga sous de misèria.

-L´estratègia és democràtica?

-Per descomptat. El nostre partit en vies de legalització es diu Movimient Social Republicà i volem participar en les eleccions.

-Els feixismes històrics es tornen dictadures quan són al poder.

-Com els comunismes històrics. Acceptem la democràcia però amb canvis. Maragall ha demostrat l´injustícia de la llei d´Hont.

-On ereu el 12 d´octubre, amb Inestrilles o amb els anti-sistema?

-Amb tots dos. Vam anar a mirar els dos 'espectacles'. Va ser molt bó perque els encaputxats ens van confondre amb la secreta i ens volien pegar (riu). Però si us plau, que ningú ens confongui amb Inestrillas. Quí és ell per venir a Catalunya a donar-nos lliçons de bandera espanyola?

-Sou 500 a Espanya i 25 a Catalunya i sis Sabadell. Són skins?

-Això ofén. Els skins són tontos.La violència és estúpida. L´únic militant sabadellenc cap rapat és un alopècic.

-On us reuniu a Sabadell?

-A cases particulars i, algun diumenge al matí, abans de repartir enganxines, a una granja del mercat. Si només som sis!

-Polèmica servida.