Santiago Fisas, ex-secretari de l´esport i alcaldable de Barcelona

"En el tema de Marc Gené tant hi hem treballat jo com Josep Piqué"

11/ 2/ 1999

 
Santiago Fisas va ser dimarts al Gremi de Fabricants

Gràcies a la gestió del portaveu del PP a Sabadell, Carles Gorina, l´alcaldable d´aquest partit a Barcelona que acava de deixar el seu càrrec a Madrid com a secretari d´Estat de l´Esport, Santiago Fisas, va sopar dimarts amb els membres de l´Institut Sallarès i Pla.


"No és veritat que anés a Madrid perque jugava a golf amb el marit d´Esperanza Aguirre"

 

--Hem d´agraïr-li els sabadellencs que Telefònica donés a Marc Genmé els 600 milions que li han permés ficar-se a la Fòrmula-1?

--La meva obligació com a setari d´estat de l´esport era recolzar a qualsevol esportista espanyol i aixó ho he fet amb tots. Crec que sempre és millor que surtin de l´empresa privada que dels contribuents.

--Com van anar les negociacions?

--Marc Gené i Jaume Alguersuari em van venir a veure deu dies abans de Nadal. Era tan complicat, però tot ha anat tan ràpit, que considero que s´ha aconseguit un miracle. Però he de dir que en aquest tema tant he treballat jo com el ministre Josep Piqué. I també que hem passat per moments de molt desànim.

--Li ha agraït?

--Ahir vaig estar amb ell i demà soparè amb ell. i el primer dia ja em va dir una cosa molt maca. Diu Santi, surti com surti d´això me´n recordaré tota la vida.

--Santi o Santiago?

--Santi per tothom. El mateix sant es pot dir en castellà de cinc maneres: Diego, Yago, Jacobo, Jaime i Santiago. Però tots els amics em diuen Santi.

--Diuen que va anar a Madrid perque jugava a golf amb el marit de la seva ministra, Esperanza Aguirre.

--Ha-ha-ha (riu) No. És veritat que jo jugava a golf amb el marit d´Esperanza Aguirre, a la que conec des de fa molt temps. Però més que jo, era el meu germà que feia parella amb ell a l´equip espanyol. Ara bé, suposo que si em va demanar que anés de director general d´esports no era perque jugàvem al golf. Espero, vaja.

--I que li ha costat molt deixar Madrid.

--Certament em trobava molt còmode a Madrid. Era una feina engrescadora en la que hi he posat molta il.lusió i que m´ha fet pena deixar. Però això no vol dir que no em trobi a gust a Barcelona. És casa meva.

--Doncs diuen que només ha acceptat venir a Barcelona perque Aznar li ha promés, a canvi, un escó de diputat a Madrid.

--No és així. El tema venia de lluny, però sí, el president del govern em va trucar personalment i m´ho va proposar.

--Una proposta d´Aznar en trucada personal deu ser quasi bé una ordre?

--No, però certament, jo sóc una persona molt disciplinada. I també és veritat que no em pensava que tot aixó anés tan ràpit.

--Estaria més tranquil a la fàbrica de cortines que te la seva família a La Garriga?

--Espero tornar-hi alguna dia. La política no és una professió per tota la vida.

--L´últim congrés del PP ha incorporat Vidal Quadras a l´executiva. D´això en diueu centrar-se?

--En un partit tant gran com el PP es normal que hi hagi moltes sensibilitats, però Vidal Quadras ja hi era a l´executiva. Només se l´ha ratificat. També hi hem entrat persones tant centrades i catalanistes com Piqué, Fernandez Diaz o jo mateix.

--Vostè va compartir el Centre Català amb Joaquim Molins amb qui ara s´haurà de barallar. Això és un avantatge o un inconvenient?

--Jo no penso barallar-me amb ningú.

--Per guanyar t´has de barallar.

-No. N´hi ha prou amb presentar ues propostes.

--Sembla que el Barça-Madrid al final no serà d´"interès general" com deia el PP i s´haurà de pagar per veure´l.

--He tingut sort de ser fora ja de Madrid quan ha surgit aquesta polèmica (riu). però he de dir que aquest partit havia de ser d´interès general. Ara bé, hi ha uns contractes previs a la llei que s´han de respectar. Això sí, és una llàstima que no s´hagi arribat a un acord.

--Potser la llei no està ben feta.

--És la llei més generosa amb l´"interès general" de tot Europa i la que més afavoreix al consumidor.

--Som uns privilegiats.