CARLES CARULLA, PALEO-TRAINING : «Si ets capaç de córrer, lluitar i fugir, tens menys estrés»

La moda paleolítica ja va més enllà de les dietes. Dilluns obria a Sabadell (Dr. Almera, 10) el primer gimnàs paleolític de la ciutat, Paleo Training, on els usuaris aprenen a reptar, saltar, grimpar, aixecar pedres, penjar-se de cordes cap per avall… talment com ho feien els nostres avantpassats.
N’és propietari i entrenador entusiasta el sabadellenc Carles Carulla Cortiella, 45, home atlètic, fibrós i simpàtic absolutament convençut de les bondats del mètode, no només com a body building, sinó com a filosofia de vida.
Com arriba una persona «normal» al paleolític?
He treballat 19 anys en el món de les pròtesis dentals. Vaig provar la paleodieta i en veure la seva extraordinària eficàcia en salut, em vaig anar introduint en aquest món.
CaC CARLES CARULLA
I vas muntar aquest gimnàs?
Abans vaig experimentar el moviment i immediatament vaig notar les repercussions en el cos. Es un món que enganxa molt per les transformacions immediates que notes en el cos.
Et va canviar la vida?
Sí. Vaig canviar la seguretat d’una feina fixa per formar-me com a Paleo-trainer i muntar el meu propi gimnàs dins d’una cadena nascuda a Canàries que ja té 15 centres a tot Espanya, una a Miami i una altra a Equador.
No veig cintes de córrer, ni bicis de spining.
No tenim maquinària. Aquí treballes amb el pes del teu propi cos o elements de càrrega com pedres, sacs de sorra…
Però què feu?
Reptem, correm, empenyem, llancem, pugem murs, saltem troncs, passem escales, ens enfilem a cordes… Són 150 exercicis diferents. La filosofia és, si cal sóc capaç de salvar la meva vida.
No és només un entrenament físic?
No. Són moviments estudiats per provocar emocions de goig i de sensibilitat cap el tacte amb la pedra, la fusta…
De debò camineu com animals?
Sí, caminem com el mono, el conill, a quatre grapes, a diferents velocitats…
Més divertit que un gimnàs tradicional?
Segur perquè cada exercici el disfrutes com si fos el primer cop. I perquè és extraordinàriament variat. Cada sessió és diferent.
Què és el «dejuni estratègic»?
Has de venir a entrenar en dejuni de mínim quatre hores. Només així entrenem noves rutes metabòliques per captar energia de les nostres reserves.

IMG_3053
Això s’ha d’entrenar?
Sí perquè estem acostumats a tirar sempre de l’energia de l’últim àpat. El nostre cos ha d’aprendre a obtenir ràpidament energia de la reserva. Així mai ens agafarà un «baixón».
Prepareu a la gent perquè visqui a la selva?
No. Preparem a la gent perquè se senti segura. Tant a la ciutat, com al bosc o al desert. Si el cervell et diu que ets capaç de córrer, lluitar o fugir, vas més segur per la vida. Tens menys estrés.
Controleu la dieta dels usuaris?
Procurem evitar qualsevol producte conreuat.
Què tenen de dolent el pa o les hortalises?
L’organisme humà, des del primer homo, porta 2’5 milions d’anys menjant fruites, verdures, carn i peix. Però l’agricultura només té 10.000 anys i la ramaderia 6.000.
Això és poc temps?
En termes d’evolució això és molt poc temps. La nostra fisiologia no està encara prou adaptada per assimilar correctament tots els aliments conreuats. D’aquí venen totes les intoleràncies i al·lèrgies.
Què no menges?
Jo i qualsevol seguidor del moviment paleolític prescindeix de tots els cereals (pa, pastes, arròs) llegums, làctics, sucres, alcohol i qualsevol producte industrialitzat o precuinat.
Només dos cops al dia?
Jo només dino i sopo. Però si algun dia tinc gana en llevar-me també esmorzo i no passa res. Menjo quan tinc gana i prou.
Si m’apunto…?
Primer et farem una revisió osteopàtica, un pla individual d’exercici personalitzat i cada 15 dies et prendrem mesures antropomètriques per valorar pèrdua de greix i augment de múscul.
I després un bon filet al foie

 

PALEO TRAINING

El logo de la cadena de franquícies PaleoTraining (al fons de la foto) és un símbol de PLAY al revés.
«Amb això volem dir que hem de tornar una mica enrere, diu Carulla, fins aquell punt de l’evolució en què no emmalaltíem tant. Fa uns quants milers d’anys anavem bé. Físicament, biomecànicament i en salut estàvem millor que no pas ara en què s’han distorsionat tantes coses»

 

IMG_3047

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.