JOSEP LÓPEZ PETITS COPETS : «Ajustem els marges al màxim»

Al número 92 del carrer Bruc hi ha neveres, cuines, calderes, microones i tot tipus d’electrodomèstics, petits i grans, més barats que enlloc. A Petits Copets compren les màquines a baix preu perquè tenen això: petits copets.
Procedent del sector de la reparació, el tècnic d’electrodomèstics terrassenc, Josep López Palenzuela, 48, va muntar el negoci fa dos anys.
Vostè no deu  notar la crisi.
I tant que la noto. Abans venia mil màquines al mes i ara en venc 200.
Però si ara tothom busca gènere barat.
Això és cert. I de clients no me’n falten. El que em falta és producte.
Màquines amb petits copets?
Exacte. El meu producte és el «sobrant» de fabricants, àrees comercials, transport, intermediaris…
…i tot això s’ha reduït.
És clar. En reduir-se el gran moviment d’aparells amunt i avall, s’han reduït també aquells que quedaven apartats per diferents motius.
Quàntes màquines teniu ara mateix en estoc?
Unes 350, massa poques. En les bones èpoques en teníem 1.200.
Expliqui’m d’on ve tot el que veig aquí.
En gran part són devolucions de botigues que no volen aquella nevera o rentadora perquè té un cop, un bony o una petita deformació. Sovint es colpegen en el transport.
Si la màquina ha caigut, potser no funciona.
Miri, passi per aquí (em porta a una nau amb  cinc sortides d’aigua i un munt de roba mullada al terra). Aquí comprovem que totes les rentadores funcionin.
Allà les neveres?
Allà els frigorífics i tots els altres electrodomèstics. No venem res que no puguem garantir que funciona al cent per cent.
Quina garantia doneu?
Jo no. La mateixa marca dóna dos anys de garantia perquè és producte de primera mà, nou de trinca. No de segona.
Parlem de preus?
Anem entre un 30 i un 60% més barat que la botiga tradicional.
Segur?
Passi per aquí (em porta a un magatzem ple de neveres). Aquest frigorífic d’última tecnologia està catalogat en… (mira el catàleg Wirlpool) …1.100 euros.  Jo la tinc a meitat de preu per aquest copet d’aquí baix.
No el veig.
Es que no es veuen. Són copets que ni es veuen. Passi el dit per aquí (ho faig). Nota un petit bony?
Ara sí. El client ja deu venir aquí sabent el preu de mercat.
I tant! S’hi miren moltíssim. La nostra satisfacció és que el 80% de les persones que venen amb la seva llibreteta, miren preus i apunten i diuen «si de cas ja passaríem», tornen i compren.
Bon senyal, no?
Clar. Això és el que ens indica que estem en el bon camí.
Com arriba a vostè aquesta màquina?
Tenim contactes amb Wirlpool, Candi, Electrolux, AEG, Zanussi… Però és que a més també ens arriben altres aparells en perfecte estat.
Sense petits copets?
Sí. Almenys el 50% del nostre estoc són restes de sèrie descartades per ser un model de l’any passat o perquè els hem comprat en grans partides.
Sempre a baix preu.
Això sempre. És la nostra habilitat. Ajustar els marges al màxim. Com aquesta rentadora.
Què li passa?
Es producte nou, totalment embalat i sense cap bony. Al catàleg d’El Corte Inglés està a 616 euros. Jo la venc a 399 perquè vam comprar una partida de més de 30.
Transport a casa?
Evidentment. Ho portem a casa, ho muntem, ho instal·lem i ens enduem el vell. Servei d’El Corte Inglés a preu de Mediamarket.
Bon combinat.
En una gran àrea ningú t’atèn, no trobes cap especialista, ningú t’explica res. Nosaltres t’atenem, t’expliquem i et fidelitzem amb un petit obsequi. El nostre personal és molt qualificat.
Tan barates van les àrees?
Massa. Treballen per sota el cost real de manteniment d’aquella estructura i tard o d’hora allò petarà. Grans cadenes ja estan fent suspensió de pagaments. I altres petaran aviat.
Només ens queda resar

DE TOT ARREU

Només tres comerços com ell a tot Espanya tenen els seus mateixos contactes i acords amb Wirlpool, Electrolux i altres grans marques.
Això fa que pel carrer Bruc de Sabadell passin cada dia centenars de persones de Granollers, Terrassa, Manresa, Barcelona i altres ciutats catalanes.
El boca a orella funciona com taca d’oli.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.